Strukturplast etablerer seg på Gjøvik

Strukturplast flytter produksjonen sin ut av lokalene i Moelv, og fordeler den med ca halvparten til Gjøvik, og den andre halvparten til Sandane. Produksjonen blir videreført i sin helhet, og Strukturplast vil fortsatt levere samme produkt og tjenester som før.

Produksjonen som Strukturplast har hatt i Moelv i snart ett år blir nå flyttet ut av lokalene, og lokalene skal etter planen være tomme innen årsskiftet. Etter at huseier sa opp leieavtalen tidligere i høst har det pågått en strategisk prosess i selskapet. Resultatet av denne prosessen har nå materialisert seg i en spennende satsing for Strukturplast med produksjon og utviklingssamarbeid med industrimiljøet og NTNU på Gjøvik.

Produksjon på Gjøvik

Deler av produksjonen som var i Moelv blir nå satt opp i Mustad Næringspark. Mustad Næringspark representerer et solid og interessant industrimiljø som Strukturplast vil ha stor nytte av å bli en del av. På grunn av den avtalen som Strukturplast nå har klart å få til med Mustad Næringspark på Gjøvik har samtlige av de ansatte i Moelv fått mulighet til å være med selskapet videre.

«Det er svært gledelig at vi har klart å bevare den verdifulle kompetansen i Moelv ved en såpass stor endring som en flytting innebærer», sier daglig leder i Strukturplast, Frode Lindvik.

Det å flytte en produksjon med så lang historie som den i Moelv samtidig som selskapet opplever kraftig vekst er krevende, og det kan gå litt utover leveringskapasiteten i en kortere periode. Likevel garanterer Lindvik at selskapet gjør alt de kan for at kundene ikke skal merke noe til flytteprosessen, og er overbevist om at Strukturplast blir en enda bedre samarbeidspartner for kundene så snart denne flyttingen er gjennomført på nyåret.

Samarbeid med NTNU

Utover etableringen av en produksjonsenhet på Gjøvik så har det i det siste halve året vært en god dialog mellom NTNU Gjøvik og Strukturplast. Det har vært et gjensidig ønske om å få til et tettere samarbeid på materialteknologi og utvikling i tillegg til at det allerede er etablert et godt samarbeid i forhold til planleggingen av den store Plast og Komposittkonferansen på Sandane 30. til 31. mai 2018.

Nå er det altså klart at Strukturplast etablerer et utviklingskontor på NTNU Gjøvik fra 2. januar 2018 der NTNU stiller sitt utstyr til disposisjon for Strukturplast og Strukturplast stiller produksjonsutstyr og kompetanse til disposisjon for NTNU og deres studenter. På denne måten skal Strukturplast og NTNU Gjøvik jobbe med bærekraftig materialutvikling, sirkulærøkonomi og miljøvennlig teknologi som samarbeidspartnere.

«Det er svært interessant for oss å få tilgang til den unike kompetansen som Strukturplast besitter innen sitt fagfelt, og det passer godt inn i vår videre satsing på materialteknologi», sier Harald Bertin Jøsendal, Universitetslektor NTNU Gjøvik.

Rekordvekst i 2017

Strukturplast opplever svært gode tider, og selskapet ligger an til en omsetningsøkning på 50% i fra i fjor. Selskapet har nå over 40 ansatte, og pilene peker oppover også for 2018 både i forhold til omsetning og antall arbeidsplasser.

«Etableringen på Gjøvik er et svært positivt steg for Strukturplast og den videre utviklingen av virksomheten både på Vestlandet og i Innlandet», avslutter Lindvik.

Signering av leiekontrakt med Mustad Næringspark, f.v Frode Lindvik, Daglig leder Strukturplast og Terje Solheim, Daglig leder Mustad Næringspark

Fakta om Strukturplast AS

  • Utvikler og formstøyper spesialkomponenter i Polyuretan

  • Omsetter for ca 57 mill i 2017, og har over 40 tilsette

  • Produserer NORSelast®, som er handelsnavn på en av verdens sterkeste solid PU